Հավանաբար բազմիցս լսել եք, որ մարդիկ, ովքեր հետեւում են ֆիգուրային, չպետք է ամեն օր մակարոն ուտեն: Արդյո՞ք դա այդպես է:

Ինչպես հայտնում է «ՌԻԱ Նովոստի»-ն, եթե որակյալ մակարոնեղեն ընտրեք, ֆիգուրան փչացնելու ռիսկերը փոքր են:

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ընտրեղ մակարոններ, որոնց կազմում միայն ջուր եւ ալյուր է, առանց գունավորիչների եւ վնասակար հավելումների:

Խորհուրդ է տրվում օգտագործել մակարոն ոչ մեծ բաժնով եւ ցածր կալորիականության հավելումներով: Օրինակ, տոմատի սոուսով, ձիթապտղի յուղով կամ ծովամթերքներով: Այդ դեպքում օրգանիզմը կստանա վիտամինների եւ օգտակար նյութերի բավարար քանակություն: Օրական խորհուրդ է տրվում ուտել 100-120 գրամ մակարոն:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել