Հելսինկիի համալսարանի գիտնականները հապալասի հյութն անվանել են լավագույն ըմպելիքը հիպերտոնիկ հիվանդների մոտ արյան ճնշումը նվազեցնելու համար, գրում է MedicalXpress-ը:

Մասնագետները հետազոտություն են անցկացրել հիպերտոնիկ հիվանդություն ունեցող լաբորատոր առնետների վրա:

Կենդանիներին տրվել են լոռամրգի, սև հաղարջի և հապալասի հյութեր: Այս հատապտուղները պարունակում են պոլիֆենոլներ, որոնք նվազեցնում են սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը և դրական ազդեցություն են ունենում սրտի վրա:

Պարզվել է, որ հապալասի հյութը լավագույնս է իջեցնում արյան բարձր ճնշումը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել