Եվրամիութենական ձվածեղը

Դեռ Սովետի ժամանակներից միշտ հավեսով ուսումնասիրել եմ սրճարանների եւ ռեստորանների մենյուները։ Էսօր Հյուսիսային պողոտայում գտնվող սրճարաններից մեկի ճաշացանկում տեսա հետաքրքիր բան՝ ԻՍՊԱՆԱԿԱՆ ձվածեղ։ Շատ հետաքրքրեց՝ ինչպես են իսպանացիները ձվածեղ սարքում, որ ծայրից են ջարդում ձուն, ինչով է իսպանական ձվածեղը տարբերվում հայկական ձվածեղից։ Պարզվեց, որ ԻՍՊԱՆԱԿԱՆ ձվածեղը ՀԱՅԿԱԿԱՆԻՑ տարբերվում է նրանով, որ ԲՈՒԼՂԱՐԱԿԱՆ պղպեղ են դնում մեջը։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել