Էժան մթերքները կարող են լինել դիետիկ և առողջարար: Սննդաբան Քրիստինա Անդերսոնը նշել է, որ յուրաքանչյուրը կարող է իրեն թույլ տալ հոգ տանել իր առողջության մասին:

Առաջին հերթին դա սոխն է, որը պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ և ունի հակաբակտերիալ ազդեցություն: Իսկ կարմիր սոխը հիանալի հակաօքսիդիչ է:

Կաղամբը պարունակում է ծծումբ և օրգանիզմը պաշտպանում է քաղցկեղից: Սակայն մարսողական համակարգի հիվանդություններով տառապող մարդիկ այս մթերքը չպետք է ուտեն հում վիճակում, պարտադիր անհրաժեշտ է ջերմային մշակում:

Կարտոֆիլը նույնպես կարող է սննդակարգի հիմք լինել: Այն արագ հագեցնում է օրգանիզմը, միաժամանակ քիչ կալորիաներ է պարունակում: Արմատապտուղները՝ գազարը, բազուկը, նույնպես էժան են, բայց պարունակում են բազմաթիվ օգտակար վիտամիններ և հանքանյութեր:

Վարսակն օգնում է կարգավորել արյան մեջ շաքարի և խոլեստերինի մակարդակը: Լոբազգիներն օրգանիզմը հագեցնում են սպիտակուցներով: Ձուն մուլտիվիտամինների աղբյուր է:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել