10477327_828870187125256_1051938675_nԹարմ ու տաք մատնաքաշ, թե ֆրանսիական թիթիզ բագետ…ինչքան էլ սրանք համեղ լինեն, միևնույնն է տանը պատրաստած հացին չեն հասնի: Հատկապես, եթե դա հատուկ հավելումներով հաց է:

Ոչ մի բարդ բան չկա, հատկապես, եթե նախորդ անգամ պատրաստել եք համբուրգերի հաց:

Հիմնական խմոր

Սա այն հիմնական խմորի բաղադրիչներն են, որը մի թեթև փոխելով կարող եք երկու տեսակի հացից էլ ստանալ:

Մեզ պետք է`

2 թգ խմորիչ (անպայման նայեք, որպեսզի այն լինի թարմ` այլապես խմորը չի ուռի)

1 բաժակ գոլ ջուր (թույլ տաքության, շատ տաք ջուրը կրկին կվնասի ձեր խմորին)

1 ձու

3 թգ սենյակային ջերմաստիճանի հասած կարագ կամ սփռեդ

3 ճգ շաքարավազ

1 թգ աղ

3 -4 բաժակ ալյուր (կամ այնքան, որ ստացվի պինդ խմոր- այնպիսին, ինչպիսին ձեր տնական պիցցայի խմորն է)

Պատրաստման եղանակն ամբողջությամբ նայեք այստեղ` Ինչպես պատրատսել ամենահամով հացը?

Երկու տեսակի հացերն էլ նույն եղանակով են պատրաստվում` մի փոքր տարբերությամբ:

Փափուկ, մեղրով հաց

Nyamik 321 x

Սա շատ թեթև ու նուրբ համ ունեցող հաց է, որը, իմ կարծիքով, ամենալավը սազում է նախաճաշի հետ: Մի փոքր կարագ, ջեմ ու վերջ: ԱՅս հացը ստանալու համար հիմնական խմորին ավելացնում ենք կես բաժակ կաթ ու մեկ գդալ մեղր:

ՈՒՇԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ մեղրը ավելացնում ենք բոլոր բաղադրիչներից հետ` ամենավերջում ու նոր հունցում:

Խմորից ստացված գնդերին քսում ենք կաթով հարված ձու ու զարդարում ծովային կամ խոշոր աղով: Այս հացերի նուրբ կիսաքաղցր ու հաճելի աղիությունը + մեղրի հոտը ձեզ կդարձնեն իրենց գերին ու դուք ստիպված կլինեք ողջ կյանքը դրանից պատրաստել :)

Մեքսիկական ոճի լցոնված հացեր

10481784_828871673791774_599184333_nՃիշտն ասած չգիտեմ, որքանով են այս հացերը մեքսիկական (նման մեքսիկական հացի ռեցեպտ ոնցոր թե չեմ հիշում), ուղղակի խանութներից մեկում նմանատիպ համով հաց գնեցի, որի անունն էր մեքսիկական: Որոշեցի չփոխեմ անունն ու անպայման տանը փորձեմ ստանալ նման համ:

Սովորական խմորից մեքսիկական հացիկներ ստանալու համար ձեզ ընդամենը պետք է ավելացնել

2 թգ եգիպտացորենի ալյուր

3-5 կտոր մանրեցված բեկոն

2 լոլիկի պինդ հատվածը մանրեցված

1 կծու կարմիր բիբար

1 թգ սխտորի փոշի

1 բաժակ մանրեցված սունկ

Սովորական խմորին ավելացնում ենք եգիպտացորեն, լավ հունցում և թողնում խմորը հանգստանա`2 ժամով:Մինչ այդ մանր կտրատած բաղադրիչները դնում ենք 150 աստիճանի հասցրած վառարան ու պահում այնտեղ այնքան, մինչև դրանք չջրազրկվեն ու մի փոքր չորանան (ուշադիր եղեք դրանք շատ արագ վառվում են):

2 Ժամ հետո հանում ենք խմորն ու հունցելով կամաց-կամաց ավելացնում մանր կտրատած բաղադրիչները: Կտրատում ենք խմորը հավասար գնդերի ու թողնում դրանք ուռեն`30-50 րոպեյով:

ՄՆացածն էլ դե գիտեք` 150 աստիճանի հասցրած վառարան 10-20 րոպեյով (+10 րոպե, եթե վառարանը թույլ է):

Այս հացը ավելի լավ է մատուցել ընթրիքին, իսկ հաջորդ օրը դրանից կարելի է ստանալ առանձին համեղ ուտեստ: Ընդամենը մի փոքր տոմատ ու պանիր (կամ ինչ ուզեք), 10 րոպե վառարանում ու այս հացը կդառնա շատ լավ լանչ:

P.S.

Եթե իմ պես սիրում եք ֆիլմ դիտելիս հաց ուտել, ապա սա լավագույն տարբերակն է` անպայման փորձեք, չեք փոշմանի:

Սիրով`

Նյամիկ Էլլա Կանեգարիան

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել