chicken oreganata, recipe, ռեցեպտ, հավ, իտալական խոհանոցԱշխատանքային շաբաթն այնպես է տանջում, որ ուզում ես հանգստյան օրերի ամեն վայրկյանը վայելել: Իտալական այս ռեցեպտը պահել եմ հատուկ հանգստյան օրերի համար ու այսօր այն կկիսեմ ձեր հետ:)

Հանգստյան օրերի երկար ընթրիքը, որին ներկա են բոլոր բարեկամները իտալացիների ամենասիրելի զբաղմունքներից մեկն է: Այդ օրը կարելի է հանգիստ ուտել, շփվել մտերիմների հետ` առանց որևէ տեղ շտապելու: Փորձեք մեկ անգամ և դուք էլ նման փոքրիկ սովորություն ձեռք կբերեք:

Սովորաբար հանգստյան օրվա հավաքույթը սկսում է ժամը 1-ից և ավարտվում երեկոյան: Այդ ընթացքում ընտանիքի անդամները հասցնում 
 իտալական խոհանոցեն վայելել համեղ, թեթև լանչ, տարբեր ուտեստներով հագեցած ընթրիք, դեսերտ, սուրճ և  ammazza-caffe’(“սուրճ սպանող”) թեթև ալկոհոլային խմիչք:

Իհարկե անպայման չի իտալացիների պես երկար կիրակնօրյա ընթրիք անել, բայց որոշ ռեցեպտներ “գողանալ” արժե :)

Դրանցից է Օրեգաննատա հավը: Դրա պատրաստման եղանակը ոչ տանջալի ու հեշտ է, իսկ համը` նուրբ ու հյութալի ներսից, խրթխրթան դրսից:

Պատրաստման համար մեզ պետք է

8 հավի ազդր (կարող եք ընտրել է նաև հավի դոշ` այդպես ավելի համեղ է)
2 լիմոնի հյութ
1 լիմոնի մանրեցրած կեղև
2 սխտոր մանրեցրած (կամ 1 ճգ սխտորի փոշի)
3 ճգ չոր օրեգանո
4 ճգ մանրեցված թարմ մաղադանոս
Աղ և բիբար

Ամեն ինչ շատ հեշտ է` խառնում ենք բոլոր բաղադրիչներն իրար ու տեղավորում պինդ փակվող տոպրակում: Հավը պետք է մարինացնել 3-6 ժամ մինչև պատրաստելը: Մարինացնելուց հետո կարող եք արդեն այն խորովել կամ պատրաստել վառարանում:

Եթե հավը պատրաստելու եք վառարանում ապա ավելացրեք նաև

1/4 բաժակ զեյթունի ձեթ

Հրակայուն տոպրակներ

Ես նախընտրում եմ պատրաստել հավը հրակայուն տոպրակների մեջ 160 աստիճանի հասցրած վառարանում` առանց որևէ ձեթ: Այսպես 085017նախ ավելի հարմար է պահել հավի մարինացված կտորները, որոնք նույն տոպրակում կարող ես պատրաստել մեկ օր առաջ, ինչի շնորհիվ համն ավելի նուրբ կդառնա: Հետո նույն տոպրակով կարելի է այն եփել վառարանում ու առանց որևէ կարագ, ձեթ ստանալ հիանալի համ:

Ահա և տոպրակների նկարն` այն ավելի հեշտ գտնելու համար:

Կարող եք նաև օգտագործել ֆոլգա` առանձին կտորները փաթեթավորեք դրա մեջ մի փոքր զեյթունի ձեթով կամ կարագով, տեղավորել կտորները խորը ամանի մեջ ու ամանի կիսով չափ ջուր ավելացնել, որպեսզի միսը փափուկ լինի:

Պատրաստեք հավը 160 աստիճանի հասցրած վառարանում 30-40 րոպե, կամ մինչև կաշին դառնա ոսկեգույն ու խրթխրթան: Զադարեք հավը գեղեցիկ, բարակ կտրված, ոլորած լիմոնի կեղևներով:

Հաճելի կիրակնօրյա հանգիստ բոլորիդ

Սիրով`

Նյամիկ Էլլա Կանեգարիան

chicken oreganata, recipe, ռեցեպտ, հավ, իտալական խոհանոց

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել