Բաղադրիչներ

  • Խմորի համար՝
  • մեղր - 150 գ
  • շաքարավազ - 200 գ
  • կարագ - 100 գ
  • սոդա - 1 թ/գ
  • ձու - 2 հատ
  • կակաոյի փոշի - 40 գ
  • կաթ - 100 մլ
  • ալյուր - 600 գ
  • Գանաշ
  • շոկոլադ դառը - 100 մլ
  • սերուցք (33% յուղ.) - 80 մլ
  • Կրեմի համար՝
  • սերուցք (33% յուղ.) - 500 մլ
  • շոկոլադ դառը - 200 գ
  • նուտելլա - 150 գ

Պատրաստման եղանակը

Շոկոլադը մանր կտրատում ենք:
Շոկոլադե-տորթ-2
Սերուցքը հասցնում ենք եռման աստիճանի, ապա ավելացնում ենք շոկոլադն ու խառնում:
Շոկոլադե-տորթ--3
Ստացված զանգվածը 3-4 ժամ դնում ենք սառնարանում:
Կաթսայի մեջ լցնում ենք շաքարավազը, մեղրն ու կարագը: Այնուհետև դնում ենք կրակի վրա և եփում այնքան, մինչև կարագն ու շաքարավազը լուծվեն: Հանում ենք կրակի վրայից, ավելացնում ենք սոդան ու խառնում:
Շոկոլադե-տորթ--4
Զուգահեռ պատրաստում ենք կակաոն եռացրած կաթի հետ:Շոկոլադե-տորթ-5
Ստացված երկու զանգվածները խառնում ենք, ավելացնում ձուն և հարում այնքան, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
Շոկոլադե-տորթ-6
Ավելացնում ենք ալյուրը և խառնում: Պետք է ստացվի կպչուն խմոր:
Շոկոլադե-տորթ--7
Ստացված խմորը բաժանում ենք 12 հավասար մասերի:
Շոկոլադե-տորթ--8
Յուրաքանչյուր մաս բացում ենք յուղաթղթի վրա, ապա պատառաքաղի օգնությամբ նախշեր ենք անում:
Շոկոլադե-տորթ--9
Թխում ենք 6-7 րոպե նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Սառնարանից հանում ենք շոկոլադե սերուցքային զանգվածը, հարում ենք, ապա ավելացնում ենք նուտելլան և շարունակում հարել:
Խմորաշերտերը պատում ենք կրեմով և սկսում ենք պատրաստել գանաշը: Սերուցքը հասցնում ենք եռման աստիճանի, ապա ավելացնում ենք մանր կտրատած շոկոլադները և խառնում ենք:
Շոկոլադե-տորթ--10
Տորթը պատում ենք գանաշով, ապա 3-4 ժամ թողնում ենք սառնարանում:
Շոկոլադե-տորթ--11
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել