Քանի դեռ ելակի սեզոնն է, այս անմահական հատապտուղով տարբեր քաղցրավենիքներ պատրաստելու իսկական ժամանակն է։ Այսօր առաջարկում ենք կեֆիրով շոկոլադա–ելակային տորթ պատրաստել ստորև բերված տեսանյութի խորհուրդներով։ Ի դեպ, այս տորթը կարելի է պատրաստել ցանկացած այլ հատապտուղներով կամ մրգերով՝ կախված սեզոնից։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Կեֆիր – 230 մլ
  • Ձու– 3 հատ
  • Սոդա – 1 թ/գ
  • Շաքար – 130 գ
  • Վանիլին
  • Բուսայուղ – 5 ճ/գ
  • Կակաո – 5 ճ/գ
  • Փխրեցուցիչ – 10 գ
  • Ալյուր – 200 գ
  • Թթվասեր – 1 լիտր
  • Թթվասերի թանձրացուցիչ – քանակությունը նայեք տուփի վրա
  • Ելակ – 200 գ

Պատրաստման եղանակը.

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել