Այս բաղադրատոմսը ես ինձ հետ բերել եմ Թբիլիսիից։ Այն ինձ տվել է վրացի խոհարար։

Բաղադրիչներ

  • 200 մլ կեֆիր,
  • 2 ձու,
  • 3 բաժակ ալյուր,
  • 1 թեյի գդալ աղ,
  • 0,5 թեյի գդալ սոդա,
  • 2 ճաշի գդալ բուսական յուղ,
  • 1 թեյի գդալ շաքար,
  • 0,5 կգ պանիր։

Պատրաստման եղանակը

Մինչև միատարր զանգված դառնալը խառնում ենք կեֆիրն ու ձուն: Ավելացնում ենք մնացած բաղադրիչները՝ աղ, սոդա, շաքար, յուղ։ Խառնում ենք։ Աստիճանաբար շաղ ենք տալիս ալյուրը և անընդհատ խառնում պատառաքաղով։ Պատրաստում ենք միջուկը՝  ձու+պանիր՝ մանրացրած մանր քերիչով։ Խմորը մասերի ենք բաժանում։ Գրտնակում ենք բարակ լոշիկները։ Դնում ենք միջուկը՝ վերևից ծածկելով երկրորդ լոշիկով։ Տապակում ենք տապակայի մեջ երկու կողմից։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել