Համեղ խաչապուրի՝ վրացական խոհարարից․ հրաշալի բաղադրատոմս ձեր ընտանիքի համար


15:52 , 4 ապրիլ, 2018

Այս բաղադրատոմսը ես ինձ հետ բերել եմ Թբիլիսիից։ Այն ինձ տվել է վրացի խոհարար։

Բաղադրիչներ

Պատրաստման եղանակը

Մինչև միատարր զանգված դառնալը խառնում ենք կեֆիրն ու ձուն: Ավելացնում ենք մնացած բաղադրիչները՝ աղ, սոդա, շաքար, յուղ։ Խառնում ենք։ Աստիճանաբար շաղ ենք տալիս ալյուրը և անընդհատ խառնում պատառաքաղով։ Պատրաստում ենք միջուկը՝  ձու+պանիր՝ մանրացրած մանր քերիչով։ Խմորը մասերի ենք բաժանում։ Գրտնակում ենք բարակ լոշիկները։ Դնում ենք միջուկը՝ վերևից ծածկելով երկրորդ լոշիկով։ Տապակում ենք տապակայի մեջ երկու կողմից։