Սեխն առանձնանում է ոչ միայն համով, այլև օգտակար հատկություններով: Estet-portal.com-ի հաղորդմամբ՝ սեխը հարուստ է մի շարք սննդարար նյութերով, այդ թվում.

  • օրգանական թթուներ
  • հանքային աղեր
  • կալցիում
  • երկաթ
  • ֆոսֆոր
  • յոդ
  • պղինձ
  • ցինկ
  • ֆտոր
  • կարոտին
  • C, E, PP, B խմբի վիտամիններ
  • ֆոլաթթու
  • բջջանյութ:

Լավացնում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը: Սեխը մեծ քանակով բջջանյութ է պարունակում, ինչն օգտակար է աղիների աշխատանքի համար: Այն նպաստում է աղիների անցանելիությանը, մթերքի յուրացմանը:

Սեխի պարբերական օգտագործումը հնարավորություն է տալիս ազատվել փորկապությունից, օրգանիզմից դուրս բերել վնասակար նյութերը: Դա իր հերթին օգնում է ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից:

Մաքրում է լյարդը, օգնում վերականգնել լյարդի աշխատանքը: Սեխը միզամուղ ազդեցություն է ունենում՝ նպաստելով օրգանիզմից դուրս բերել հեղուկը:

Օգտակար է կնոջ առողջությանը: Սեխը հարուստ է ֆոլաթթվով ու կալցիումով՝ հանքանյութեր, որոնք կարևոր են պտղի զարգացման համար:

Օգտակար է մաշկի, մազերի առողջությանը: Սեխը հաջողությամբ պայքարում է այնպիսի խնդիրների դեմ, ինչպիսիք են բշտիկները, պիգմենտային բծերը: Այն օգնում է մաքրել մաշկը, երիտասարդացնել այն: Սեխն օգնում է նաև ամրացնել մազարմատները, մազերին փայլ հաղորդել:

Էներգիա է հաղորդում: Սեխը հանգստացնում է նյարդային համակարգը, օգնում պայքարել անքնության, գրգռվածության, հոգնածության դեմ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել