Յուրաքանչյուր մարմին ունի իր ուրույն բույրը։

Բացի դրանից, ցանկացած մարդ ունի բույրերի նկատմամբ իր ճաշակը։

Այնուամենայնիվ, կան մի շարք պատճառներ և գործոններ, որ կարող են ազդել մարմնի բույրի վրա։

Օրերս կազմվել է մթերքների ցուցակ, որոնք բացասաբար են ազդում օրգանիզմի վրա, հետաևաբար՝ մամնի բույրի վրա։

Օրինակ՝ ալկոհոլն ազդում է լյարդի վրա, նրա մոտ 10 տոկոսը դուրս է գալիս քրտինքի, շնչառության և մեզի միջոցով։

Այն կարող է ազդել մարմնի հոտի վրա՝ վատ առումով։

Սխտորն այն մթերքներից է, որը դուրս է գալիս քրտինքի միջոցով։

Պրահայում կատարված հետազոտությունները պարզել են, որ մսակերների քրտնարտադրությունն ավելի առատ է, քան բուսակերներինը, և շատ վատ հոտ է արձակում։

Մեթիլային միացություններ պարունակող մթերքները՝ սպանախը, ճակնդեղը, սոյան և այլն, նպաստում են, որ մարմնից վատ հոտ գա։

Սրանք արտադրում են տրիմեթիլամին, այն դուրս է գալիս քրտինքի միջոցով և ձկան հոտ ունի։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել