Բաղադրիչներ

  • Խմորի համար՝
  • ալյուր - 1 բաժակ
  • կարագ - 100 գ
  • փխրեցուցիչ - 1 թ/գ
  • շաքարավազ - 2 ճ/գ
  • ձու - 1 հատ
  • բուսայուղ - 1 թ/գ
  • աղ - 1 պտղունց
  • Միջուկի համար՝
  • կաթնաշոռ - 500 գ
  • շաքարավազ - 0.5 բաժակ
  • ձու - 3 հատ (դեղնուց)
  • թթվասեր - 100 գ
  • վանիլին - 1/2 թ/գ
  • Սուֆլեի համար՝
  • ձու - 3 հատ (սպիտակուց)
  • շաքարի փոշի - 3 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

Մաղում ենք ալյուրը, ավելացնում աղը, փխրեցուցիչը, մանր կտրատած կարագը:
Հրեշտակի-արցունքներ-2
Ձուն հարում ենք շաքարավազի հետ, ավելացնում ենք ալյուրն ու արագ խմոր պատրաստում:
Հրեշտակի-արցունքներ-3
Խմորե գունդը ծածկում ենք պոլիէթիլենային թաղանթով և 30 րոպե դնում ենք սառնարանում:
Հրեշտակի-արցունքներ-4
Միջուկը պատրաստելու համար տրորում ենք կաթնաշոռը, ավելացնում ենք թթվասերը, շաքարավազն ու վանիլինը:
Հրեշտակի-արցունքներ-5
Ավելացնում ենք դեղնուցներն ու շարունակում ձեռքով հարել:
Հրեշտակի-արցունքներ-6
Այժմ ձևամանը պատում ենք բուսայուղով և բացում ենք խմորը:
Հրեշտակի-արցունքներ-7
Խմորաշերտը դնում ենք ձևամանի մեջ՝ թողնելով, որ խմորը ծածկի ձևամանի պատերը:
Հրեշտակի-արցունքներ-8
Եփում ենք 15-20 րոպե 180 աստիճան ջերմությամբ: Ապա հանում ենք ջեռոցից, վրան լցնում միջուկը, եփում 20 րոպե 160 աստիճան ջերմությամբ:
Հրեշտակի-արցունքներ-9
Ձվի սպիտակուցները հարում ենք՝ կամաց-կամաց ավելացնելով շաքարի փոշին:
Հրեշտակի-արցունքներ-10
Տորթը դուրս ենք բերում ջեռոցից և հավասարապես տարածում սուֆլեն: Եփում ենք 5-7 րոպե:
Հրեշտակի-արցունքներ-11
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել