Թարմ կիտրոնների օգտակար հատկությունների մասին լսել են բոլորը, սակայն սառեցրած կիտրոնն ավելի շատ օգտակար հատկություններ ունի։

Պտուղները ենթարկվում են սառեցման, մեծամասամբ կեղևի համար։

Հենց կեղևի մեջ են հավաքված կիտրոնի առավելագույն օգտակար հատկությունները, հանքանյութերը և վիտամինները։

Սառը օդի ազդեցության տակ այն դառնում է ավելի հարմար օգտագործման համար։

  • Կիտրոնի կեղևը մեծ օգնական է հանդիսանում իմունիտետը ամրապնդելու համար, կարգավորում է խոլեստերինը և ունակ է կանխելու քաղցկեղի որոշ տեսակներ։
  • Հարկավոր է չմոռանալ նաև կիտրոնի պտղի և կեղևի հակամիկրոբային ազդեցության մասին։
  • Կիտրոնի կանոնավոր օգտագործումը սննդում նվազեցնում է ինսուլտի հավանականությունը, մաքրում է լյարդը և երիկամները, մեղմացնում է ասթմայի ախտանշանները։
  • Գիտնականները ապացուցել են, որ կիտրոնի կեղևը կարող է լինել ավելի արդյունավետ, քան ավանդական թերապիաները քաղցկեղի տարբեր տեսակների ժամանակ։

Որպեսզի խուսափեք բազմաթիվ առողջական խնդիրներից, հարկավոր է ավելացնել սառեցրած կիտրոնը կեղևի հետ միասին ձեր սովորական սննդի մեջ։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել