Մարինացված մթերքը հանգստացնող հատկանիշ ունի։ Դրանք ուղեղին այնպիսի ֆերմենտներ են փոխանցում, որոնք ակտիվացնում են ուրախության հորմոնները։
Գիտնականներն ապացուցել են, որ նևրոզն ու քրոնիկ անհանգստությունը կարելի է բուժել թթու վարունգով։ Նրանք պարզել են նաև, որ եթե մարդիկ ամեն օր թթու վարունգ են ուտում, մեկ ամիս անց նևրոզը նվազում է։ Սակայն մասնագետները նշում են, որ արդյունքը պահպանելու համար պետք է ամեն օր ուտել թթու վարունգ․ երբ թողնում եք այն ուտելը, կամաց-կամաց նևրոզը վերադառնում է։
Թթու վարունգը հատկապես լավ է ձմռանը, իսկ ահա ամռանը կարող եք թարմ վարունգ ուտել։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել