Ջուրը դնում ենք կրակին, ավելացնում 1 ճ/գ աղ: Բրինձի և ջրի հարաբերությունը պետք է լինի 1:3: Երբ ջուրը հասնում է եռման աստիճանի, լցնում ենք բրինձն ու եփում 10 րոպե:
Չրերը, նուշը, կարագը, դարչինի ձողիկն ու մեխակը լցնում ենք ամանի մեջ, վրան 100 մլ ջուր լցնում և 20-30 րոպե եփում մարմանդ կրակին: Ընթացքում ջուր ենք ավելացնում, որպեսզի չրերը չկպչեն:
Բրինձը 10 րոպե եփվելուց հետո վերցնում ենք կրակից, լցնում քամիչի մեջ և վրան սառը ջուր լցնում:
Տապակը կարագապատում ենք, վրան դնում լավաշն ու լցնում բրինձը:
Մնացած կարագը հալեցնում ենք և լցնում բրնձի վրա:
Մարմանդ կրակին մոտ 40-60 րոպե եփում ենք բրինձը, այնուհետև բրգաձև լցնում մատուցվող ամանի մեջ:
Վրան լցնում ենք չրերն ու նուշը, այնուհետև ավելացնում պնդուկն ու ընկույզը: