Տաք ջրի մեջ լուծեք շաքարավազը, խմորիչը և աղը:
Ալյուրի կեսը լցրեք մեծ թասի մեջ, վրան կոտրեք ձուն, լավ խառնեք, ապա ավելացրեք ալյուրի մնացած մասը, ձիթայուղը:
- Խմոր հունցեք և թողեք հանգստանա 30րոպե:
- Պատրաստեք լոլիկի սոուսը: Դրա համար լոլիկների վրա եռացրած ջուր լցրեք, որպեսզի հեշտությամբ կեղևահանեք դրանք: Կտրատեք լոլիկները, լցրեք բլենդերի մեջ, ավելացրեք մնացած բաղադրիչները և լավ խառնեք: Բլենդերի պարունակությունը լցրեք կաթսայի մեջ և եփեք սոուսը միջին կրակի վրա 5րոպե : Թողեք սոուսը սառչի:
Բարակ բացեք խմորը 35-40սմ տրամագծով, վրան քսեք լոլիկի սոուսը:
Ապա տեղադրեք կտրատված սունկը, խոզապուխտը, տաքդեղը, լոլիկը, վրան շաղ տվեք քերած պանիր և մանրացված կանաչի (մաղադանոս, կանաչ ռեհան):
Պիցցան տեղադրեք նախապես 220աստիճան տաքացրած ջեռոցում և եփեք 15-20րոպե:
Կարևոր է հիշել, որ պիցցան ջեռոցում չափից ավել պահելը կհանգեցնի խմորի չորանալուն: