Life.panorama.am-ը գրում է․
Սիդնեյի համալսարանի գիտնականների ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ 4 օրվա ընթացքում ճարպային և քաղցր նախաճաշեր (կրուասան, բլիթ, թխվածքաբլիթ, շոկոլադ կամ քաղցր մյուսլիներ) ուտելը ուղեղի վրա զգալի բացասական ազդեցություն է ունենում:
Գիտնականների կարծիքով, այդ փոփոխությունները կարող են հանգեցնել սովորելու ունակության և հիշողության կորստի: Առայժմ անհայտ է ուղեղի այսպիսի արձագանքի ճշգրիտ պատճառը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ