Երկու հոգու համար օգտակար և շատ համեղ ըմպելիք պատրաստելու համար վերցրեք մեկ հասած կիվի, մեկ բաժակ թարմ կեֆիր ձեր նախընտրած յուղայնությամբ, մի պտղունց աղացած դարչին։ Կիվին մաքրել և կտրատել, լցնել կեֆիրի մեջ և ավելացնել դարչինը, թույլ հարել։ Նման ըմպելիքի բուժիչ հատկությունները բացատրվում են նրա բաղադրությունը կազմող բոլոր բաղադրիչների օգտակարությամբ։
![]()
Նորվեգացի գիտնականները վերջերս պարզել են, որ կիվին արյան անոթները արյան մակարդուկներից մաքրելու հատկություն ունի։ Նորվեգացի գիտնականների կողմից անցկացված վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այս միրգն ունակ է այրել ճարպերը, որոնք արգելափակում են զարկերակները, ինչը նվազեցնում է արյան մակարդման վտանգը։ Այս մրգի կանոնավոր օգտագործումն օգնում է կանխել աթերոսկլերոզի, Պարկինսոնի և Ալցհեյմերի հիվանդությունների, սրտի անբավարարության և նույնիսկ ուռուցքաբանության զարգացումը։

Կեֆիրն ապահովում է մարդու օրգանիզմը կալցիումով, սպիտակուցներով, արժեքավոր վիտամիններով։ Նրանց առավելագույն յուրացման համար ըմպելիքի իդեալական ջերմաստիճանը սենյակային ջերմաստիճանն է։
![]()



